Δεν δικάζουμε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά το ξέπλυμα του πολιτικού συστήματος ανέφερε στην αγόρευσή του Ι. Παγορόπουλος

Τον χαρακτηρισμό ότι η δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου είναι μια «πολιτική δίκη» και όχι μια δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος χρησιμοποίησε ο συνήγορος του Ι. Παγορόπουλος στην αγόρευσή του ενώπιον του δικαστηρίου.

«Τι δικάζουμε σε αυτή τη δίκη; Δικάζουμε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή το ξέπλυμα του πολιτικού συστήματος; Φοβούμαι το δεύτερο: ενός συστήματος που σαπίζει σαράντα ολόκληρα χρόνια στα οικονομικά σκάνδαλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παγορόπουλος.

Υποστήριξε ότι οι δικαστές έχουν μόνο ενδείξεις και όχι αποδείξεις χρησιμοποιώντας μια φράση του Ντοστογιέφσκι στους "Αδελφούς Καραμαζώφ" ότι «χίλιες ενδείξεις δεν κάνουν μια απόδειξη, όπως χίλιοι λαγοί δεν κάνουν ένα άλογο».

Ο κ. Παγορόπουλος επέκρινε σφοδρά την επιλογή για «σπάσιμο» της δικογραφίας κάνοντας λόγο για ελλιπέστατο παραπεμπτικό βούλευμα όσον αφορά τη θεμελίωσή του τονίζοντας ότι από την αίθουσα του δικαστηρίου θα έπρεπε να έχουν περάσει βασικά για την υπόθεση πρόσωπα όπως ο (προφυλακισμένος σήμερα) κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης, ο Γιάννης Μπέλτσιος (εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων), ακόμη και ο αστυνομικός στην αλλοτινή φρουρά Τσοχατζόπουλου που φέρεται ως μάρτυρας στην παράδοση βαλίτσας με μαύρο χρήμα στο αθηναϊκό Hilton.

«Ο κόσμος θέλει αίμα στην αρένα. Η εκτελεστική εξουσία πήρε απόφαση για σπάσιμο της δικογραφίας. Και η Δικαιοσύνη καλείται τώρα να βγάλει το φίδι από την τρύπα» συνέχισε την κριτική του ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού.

Ο κ. Παγορόπουλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο Τσοχατζόπουλος τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να «εξοντωθεί» πολιτικά τονίζοντας ότι ο Τσοχατζόπουλος στον συγκεκριμένο θώκο «ενόχλησε συμφέροντα. Και τον κρέμασαν στα μανταλάκια».

Για να ενισχύσει, δε, τον ισχυρισμό του ο συνήγορος του πρώην υπουργού τόνισε ότι την πενταετία 1996-2011 ο Τσοχατζόπουλος διαχειρίστηκε συνολικά 211 εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 4 τρισ. «Πώς γίνεται λοιπόν ο Τσοχατζόπουλος, που "κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση" επιθυμούσε ωφελήματα, να συνδέεται μόνον με τα υποβρύχια και τα Tor-M1 και να μη συνδέεται και με τα ραντάρ η τα Leopard;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Παγορόπουλος.

Γι' αυτό και επέμεινε στην ανάγκη κλήσης των μελών του τότε ΚΥΣΕΑ εξηγώντας ότι μόνο αυτοί θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση. «Θέλει τόλμη, κύριε πρόεδρε, να φωνάξεις τον Σημίτη! Ελπίζω ότι το Πενταμελές (ο δεύτερος βαθμός εκδίκασης της υπόθεσης) θα το κάνει».

Αναφερόμενος ειδικά στο ρωσικό οπλικό σύστημα των Tor-M1, ο κ. Παγορόπουλος «είδε» την επιλογή τους ως αφετηρία σχεδίου εκδίκησης κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τους Αμερικανούς, παραδοσιακούς συμμάχους μας μέχρι τότε.

Η «αποκαθήλωση» του Άκη

Ο κ. Παγορόπουλος έθεσε ως ορόσημο στην υπόθεση την αγορά του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το 2010, καθώς αμέσως μετά ο Τύπος εξαπέλυσε «λυσσαλέα επίθεση» στον πρώην υπουργό.

Κομβικό στην πολιτική αποκαθήλωση Τσοχατζόπουλου χαρακτήρισε τον ρόλο του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου -«ήταν εχθρός του, γιατί υπήρχε πάντα ανάμεσα σε αυτόν και τον πατέρα του, Ανδρέα» είπε-, αλλά και υπουργών του ΠαΣοΚ όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χάρης Καστανίδης (καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης).

«Σαν να ήταν όλοι έτοιμοι από καιρό» είπε ο συνήγορος, κάνοντας λόγο για οργάνωση του «τέλειου εγκλήματος». Ο κ. Παγορόπουλος περιέγραψε βήμα προς βήμα πώς έφθασε η ώρα της σύλληψης Τσοχατζόπουλου, τονίζοντας ως καθοριστική τη συμφωνία μεταξύ πρωθυπουργού και τρόικας, που ήθελε οπωσδήποτε «και κάποιον στη φυλακή», αλλά και τη χειραγώγηση της Βουλής.

«Το βράδυ προτού συλληφθεί ο Τσοχατζόπουλος, ο τότε υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος προκηρύσσει εκλογές. Τυχαίο; Για μένα, καθόλου. Το μεγάλο ψάρι έχει ήδη πέσει στα δίχτυα» εκτίμησε η υπεράσπιση.



0 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

 
Γρήγορα Νέα © 2013. By vivaweb
Top