Πρώτη φορά η τρόικα εξέφρασε με τέτοια σαφήνεια την ικανοποίησή της είπαν συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη. Όσο όμως κι αν ικανοποιήθηκαν, άμεσα στο αίτημα για τρίμηνη παράταση στη κινητικότητα, δεν έδωσαν. 











Στη συνάντηση των δυο πλευρών το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε παράταση τριών μηνών για την ένταξη στο καθεστώς κινητικότητας του δεύτερου κύματος των 12.500 υπαλλήλων.

Η απάντηση της τρόικας δεν ήταν άμεση. Θετική ή αρνητική, το πιθανότερο είναι πως θα δοθεί κατά την επόμενη συνάντηση των δυο πλευρών που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή το μεσημέρι.

Οι επικεφαλής της τρόικας έμειναν για πρώτη φορά τόσο ικανοποιημένοι για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας και των όσων είχαν συμφωνηθεί κατά την προηγούμενη επίσκεψή τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.
Βάσει προγράμματος, θα έπρεπε να κατατεθεί στους δανειστές μέχρι το τέλος του χρόνου. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε χρόνο ώστε να είναι έτοιμη η λίστα αντί του Δεκεμβρίου, τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο.
Χαρακτηριστικό του θετικού κλίματος, σύμφωνα με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί «η αναγνώριση απ' όλες τις πλευρές των προσπαθειών που κατέβαλε το υπουργείο για την επίτευξη να τεθούν στην κινητικότητα 12.500 υπάλληλοι», ενώ επιπλέον, όπως επισήμαναν, η προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ωρών, περιορίστηκε σε 1 ώρα και 20 λεπτά.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, υποστήριξαν με έμφαση ότι η αξιοπιστία του υπουργείου θα έχει θετικές επιπτώσεις και στη συνολική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής οι διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο αποτελούσαν πάντα το «αγκάθι» στις συνομιλίες των δύο πλευρών.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το θέμα της ουσίας των διαρθρωτικών αλλαγών και όχι μόνο των ποσοτικών μνημονιακών υποχρεώσεων του υπουργείου, κάτι που είδαν με θετική διάθεση οι εκπρόσωποι της τρόικας, όπως και τη μετακίνηση υπαλλήλων σε τομείς του δημοσίου όπου υπήρχαν ελλείψεις σε προσωπικό.

Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε το αίτημα να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων και οι υπάλληλοι (εκτιμώνται στις 6.000) που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές σε φορείς του δημοσίου και οι υποθέσεις των οποίων αναμένεται να εκδικαστούν τους προσεχείς μήνες, μετά και τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για επιτάχυνση των διαδικασιών. Ένα θέμα που θα διευκρινιστεί σε επόμενες συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

ΠΗΓΗ



Next
Νεότερη ανάρτηση
Previous
This is the last post.
0 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Γρήγορα Νέα © 2013. By vivaweb
Top