Κακά τα ψέματα, ήταν η στιγμή που περιμέναμε όλοι εδώ και καιρό. Ναι, ο Chris Rock έκανε εξαιρετική δουλειά ως παρουσιαστής, σίγουρα υπήρξαν στιγμές που καρδιοχτυπήσαμε, απογοητευτήκαμε ή ενθουσιαστήκαμε, αυτό όμως που ένοιαζε όλους όσους παρακολουθούσαμε την τελετή απονομής των Όσκαρ ήταν η στιγμή που θα ακούγαμε το όνομα του Leonardo DiCaprio ως μεγάλου νικητή του βραβείου Α' Αντρικού Ρόλου.
Και αυτή η στιγμή ήρθε λίγο πριν τις 7 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και ήταν λίγο πιο συγκινητική από όσο θα περίμενε κανείς να είναι ένα γεγονός που θεωρούνταν σχεδόν τετελεσμένο.
Η Julianne Moore άνοιξε τον φάκελο και διάβασε το όνομα του DiCaprio, κάνοντας ολόκληρο το Dolby Theater να ξεσπάσει σε ζητωκραυγές και τους καλεσμένους να σηκωθούν από τις καρέκλες τους για να χειροκροτήσουν τον ηθοποιό για την πρώτη του νίκη μετά από έξι (6) υποψηφιότητες για το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.


Ο Leonardo δεν ξέφυγε από την ψύχραιμη, ευγενική εικόνα που τον έχουμε συνηθίσει, ευχαριστώντας όλη την ομάδα του "The Revenant" με πρώτο και καλύτερο τον "αδερφό" του, Tom Hardy, τους συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια, την οικογένειά του αλλά και τον Martin Scorsese για όσα του έμαθε. Έπειτα όμως, ο DiCaprio άφησε στην άκρη τα του χώρου του θεάματος και έστρεψε στην προσοχή του κοινού στο περιβαντολογικό ζήτημα και την επικίνδυνη αλλαγή του κλίματος -όπως τη ζήσαμε φέτος στη χειρότερη, μέχρι σήμερα, μορφή της- και στην άμεση δράση που πρέπει να λάβουμε ως ανθρωπότητα για να προστατέψουμε το μέλλον των παιδιών μας και του πλανήτη μας.
Κι εκεί που όλοι νομίζαμε πως ο λόγος του θα κλείσει με αυτόν τον τρόπο, ο DiCaprio άλλαξε και πάλι το θέμα ολοκληρώνοντας με την ατάκα "Ας μην θεωρούμε δεδομένο τον πλανήτη μας. Εγώ δεν πρόκειται να θεωρήσω δεδομένη αυτή τη βραδιά". Κοινώς, μην περιμένετε να εφησυχαστεί με αυτή του την νίκη και να το ρίξει στις ρομαντικές κωμωδίες. Μάλλον τώρα αρχίζει.

ΠΗΓΗ



0 Comments
Disqus
Fb Comments
Comments :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Γρήγορα Νέα © 2013. By vivaweb
Top